HomeActueelNieuwsAfschalen reguliere zorg in ons ziekenhuis

Afschalen reguliere zorg in ons ziekenhuis

8 oktober 2020

Zoals u heeft kunnen lezen in de media wordt de zorg in verschillende ziekenhuizen in Zuid-West Nederland afgeschaald. Alle ziekenhuizen doen er alles aan om corona het hoofd te bieden en zorg te blijven leveren aan wie dat nodig heeft. Daarvoor werken ziekenhuizen in de regio nauw samen en wordt de zorg voor coronapatiënten verspreid.

Zorgvuldig afschalen
Regionaal neemt de zorg voor coronapatiënten verder toe. Dit betekent dat ook ons ziekenhuis de reguliere zorg voorzichtig afschaalt om zorg aan coronapatiënten te bieden. Zeer zorgvuldig kijken we naar welke zorg door moet gaan en welke uitgesteld kan worden én of het mogelijk is de behandeling naar Spijkenisse Medisch Centrum te verplaatsen. De zorg op de Spoedeisende Hulp blijft altijd doorgaan.
Uiteraard worden patiënten van wie afspraken verplaatst worden hiervan telefonisch op de hoogte gesteld. Als u niets hoort kunt u er ervan uitgaan dat uw afspraak, behandeling, of geplande operatie gewoon doorgaat.

Blijf niet weg als u zich zorgen maakt
Als u klachten heeft waarover u zich zorgen maakt, bijvoorbeeld pijn op de borst, roepen we u op om niet weg te blijven. U kunt het ziekenhuis veilig bezoeken, corona en niet coronapatiënten worden strikt gescheiden. In deze video leggen we uit hoe wij veilig zorg verlenen op onze Spoedeisende Hulp.