HomeActueelNieuwsKinderafdeling verrast door Lions Club Haringvliet

Kinderafdeling verrast door Lions Club Haringvliet

9 oktober 2024

Afgelopen week overhandigde Lions Club Haringvliet een prachtige schenking aan de Kinderafdeling van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Via de Stichting Vrienden van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis verrasten zij het ziekenhuis met onder andere elektrische kinderauto’s, een voetbaltafel en autostuurtjes voor op het bed als kinderen naar de operatiekamer worden gereden. Hiervoor organiseerde de Lions Club eerder dit jaar een paasactie met de verkoop van chocolade. Hiermee haalden zij ruim €4.000 op!


Foto: Eerste testrit met de elektrische mini-auto’s op de gang van de Kinderafdeling, onder toeziend oog van de schenkers.

Een welkome afleiding voor kinderen
Pedagogisch medewerker Esther Kievit: “Als je als kind wordt opgenomen in een ziekenhuis, is dat natuurlijk erg spannend. Dit soort schenkingen dragen echt bij aan het verminderen van angst en stress rondom medische handelingen en ingrepen. Daarnaast helpt het ons als hulpverlener ook vaak om ‘het ijs te breken’ en nog beter in contact te komen met het kind.” Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is de Lions Club Haringvliet en de Stichting Vrienden Van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis dan ook enorm dankbaar voor dit prachtige gebaar.

Paasactie Lions Club Haringvliet
Afgelopen februari heeft Lions Club Haringvliet in samenwerking met All About Chocolate uit Hellevoetsluis voor het derde jaar een paaschocolade actie georganiseerd. Dit jaar was het doel een elektrische mini-auto voor de Kinderafdeling van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Lotte en Hugo van All About Chocolate maakten de chocolade, de Lions deden de rest. De actie was zeer succesvol, mede omdat veel kopers de Kinderafdeling wilden steunen. Zo konden er maar liefst twee mini-auto’s, autostuurtjes voor op het bed, een voetbaltafel, modules voor de Qwiek.up-projector en vloerstickers voor de bewegwijzering naar de Kinderafdeling geschonken worden.

Lions Club Haringvliet is een kleine serviceclub van vrouwen en mannen, die zich inzetten voor (kansarme) kinderen en goede doelen organisaties. Het Lions-motto is: “We serve”. Wilt u meedoen met de Lions? Neem dan contact op met haringvliet@lions.nl.

Stichting Vrienden van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis
De Stichting Vrienden van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis zet zich in voor projecten die de zorg, diagnostiek en behandeling van patiënten in het ziekenhuis verbeteren. Het ziekenhuisbudget biedt vaak te weinig mogelijkheden voor deze belangrijke extra’s, daarom zet de stichting zich in om juist die zaken te realiseren. Het komt regelmatig voor dat mensen in hun testament een bedrag van hun vermogen schenken aan de stichting en daarmee aan het ziekenhuis. Soms omdat ze daar zelf goed verzorgd zijn of gewoon omdat ze het ziekenhuis een warm hart toedragen. De stichting is door de Belastingdienst aangemerkt als een ANBI. Wilt u ook vriend worden van het ziekenhuis? Kijk dan voor meer informatie op de website: vrienden.vanweelbethesda.nl.