HomeActueelNieuwsStichting Vrienden van Siem schenkt nieuw hoofdhuid-koelapparaat

Stichting Vrienden van Siem schenkt nieuw hoofdhuid-koelapparaat

2 november 2023

De afdeling Oncologie van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis heeft een nieuw hoofdhuid-koelapparaat in ontvangst mogen nemen van de Stichting Vrienden van Siem. Zij haalden vorig jaar 33.000 euro op met de organisatie van diverse evenementen en acties. 

Een deel van de opbrengst is gebruikt om een nieuw hoofdhuid-koelapparaat aan te schaffen. Door middel van het koelen van de hoofdhuid kan haaruitval door chemotherapie worden beperkt of zelfs voorkomen. “Haaruitval is erg confronterend en kan de kwaliteit van leven negatief beïnvloeden,” aldus afdelingshoofd Rianne de Boed. "Wij zijn de Stichting Vrienden van Siem dan ook erg dankbaar voor het nieuwe hoofdhuid-koelapparaat voor onze patiënten.”

Het resterende bedrag doneert Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis aan het volgende goede doel van de stichting Vrienden van Siem: ZuidWest Radiotherapeutisch Instituut (ZRTI). Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis werkt hier intensief mee samen. “Onze patiënten worden voor bestraling doorverwezen naar het ZRTI. Hoe mooi is het dat wij een bijdrage kunnen leveren aan een comfortabele wachtruimte aldaar”, aldus Rianne de Boed.