HomePGO

PGO

Meer overzicht  over uw gezondheid door al uw gezondheidsgegevens bij elkaar te hebben? Dat kan met een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO).

Iedereen in Nederland kan een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) gebruiken. Met een PGO kunt u medische gegevens verzamelen van verschillende zorgverleners, zoals uw huisarts of therapeut. Het is bij steeds meer zorginstellingen mogelijk om gegevens op te halen. Dit kan nu ook bij Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.

Wat is een PGO

Een PGO is een nieuwe manier om uw medische gegevens op te halen. Een PGO is een app of website. Met een PGO kunt u een kopie van uw medische gegevens ophalen bij verschillende zorginstellingen. Bijvoorbeeld bij uw huisarts, ziekenhuis of therapeut.  Zo verzamelt u al deze gegevens op één plek. Een PGO kan u helpen om een gesprek met uw zorgverlener voor te bereiden. Meer weten over een PGO? Bekijk dan onderstaande video:

Welk PGO past bij u?

Er zijn meerdere PGO’s. Ieder PGO werkt anders. U kiest zelf welke PGO bij u past. Lees meer over PGO’s op www.pgo.nl en maak de keuze voor een PGO via de website van Digitale ZorgGids.

Ontwikkeling PGO’s

PGO’s zijn op dit moment nog in ontwikkeling. Het is nu mogelijk om bij Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis brieven, radiologieverslagen en de Basisgegevensset Zorg (een samenvatting van uw dossier die voldoet aan landelijke voorschriften) op te halen in uw PGO. Omdat PGO’s nog in ontwikkeling zijn, kan het gebeuren dat sommige medische gegevens onvolledig of onjuist worden weergegeven. Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis heeft hier helaas geen invloed op.

Andere ziekenhuizen uit de regio

Bij deze ziekenhuizen in de regio kunt u binnenkort ook een PGO gebruiken: Ikazia Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis, Spijkenisse Medisch Centrum en het Franciscus Gasthuis & Vlietland. 

Meer informatie

Lees meer over PGO’s op www.pgo.nl of in de folder Ontdek wat er al kan met een PGO.

Veel gestelde vragen

Wat kan ik met een PGO?

Met een PGO houdt u grip op uw gezondheid. Het geeft u inzicht in uw gezondheid en overzicht van uw medische gegevens. Hoe meer u weet over uw gezondheid, hoe beter u kunt werken aan uw gezondheid.

U kunt een PGO gebruiken voor verschillende dingen:

  • U kunt met een PGO gegevens inzien van uw verschillende zorgverleners. Bijvoorbeeld van uw huisarts, ziekenhuis of therapeut.
  • Een PGO kan u helpen om een gesprek met uw zorgverlener voor te bereiden. Bijvoorbeeld omdat u hier gegevens van een andere zorgverlener in heeft staan.

PGO’s zijn nog in ontwikkeling. In de toekomst komt er steeds meer informatie in te staan. Daarmee heeft u op één veilige plek al uw gezondheidsgegevens.

Hoe kies ik een PGO?

Er zijn verschillende PGO's, kies de PGO die bij u past via Digitale ZorgGids.

Wat is het verschil tussen een PGO en het PatiëntenPortaal?

Het PatiëntenPortaal mijn.vanweelbethesda.nl is iets anders dan een PGO. In mijn.vanweelbethesda.nl kunt u alleen informatie terugvinden van het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Daarnaast kunt u in ons PatiëntenPortaal bijvoorbeeld onze vragenlijsten invullen en vindt u hier uw folders. In een PGO kunt u uw medische gegevens verzamelen van meerdere zorgverleners. Bekijk ook de uitlegvideo.

Is een PGO veilig?

Een PGO is veilig om te gebruiken als deze het ‘MedMij-label’ heeft. Ook Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis heeft een Medmij-label. U bent zelf verantwoordelijk voor uw gegevens in uw PGO en wie hier toegang toe heeft. Zorg dus dat niemand anders uw wachtwoord heeft, tenzij u zelf wilt dat die persoon in uw PGO kan. Bekijk de video voor extra uitleg.

Waarom worden mijn gegevens verkeerd weergegeven?

PGO’s zijn nog in ontwikkeling. Daarom kunnen gegevens soms onjuist en/of onvolledig worden weergegeven. Dit verschilt per PGO en daar hebben wij als ziekenhuis helaas geen invloed op.

Waar kan ik vragen stellen over mijn PGO

Loopt u tijdens het gebruik van uw PGO tegen problemen aan, bel of e-mail dan de helpdesk van uw PGO of kijk bij de veelgestelde vragen op www.pgo.nl.

Heeft u een vraag over uw medische gegevens? Stel deze vragen aan de zorgverlener, die deze gegevens met u deelt. Dat is bijvoorbeeld uw huisarts of de specialist in het ziekenhuis.

Heeft u vragen over hoe u een PGO moet gebruiken, dan kunt u hulp krijgen via de DigiHulplijn (bel gratis naar 0800 1508).